Initiatiefnemers

TrynAukeRuimzicht

Tryntsje

Mijn naam is Tryntsje Kroondijk. Ik ben in 1964 geboren op een boerderij in de Knipe, een dorp bij Heerenveen. Ik ben de jongste in een gezin met 5 kinderen.
Nu woon ik in het midden van het land, vlakbij Hilversum. Ik ben getrouwd met Johan en samen hebben we 3 kinderen, Rien (geboren in 2001), Sjoerd (2003) en Rixt (2005).
Ik heb in Groningen in 1987 mijn studie Psychologie afgerond, waarna ik 15 jaar als Bedrijfspsycholoog heb gewerkt, bij AT&T, Ericsson, UPS en Boertien en Partners. Ik ben begonnen in de werving en selectie van medewerkers en in mijn laatste vaste baan was ik adviseur voor leidinggevenden in het vormgeven van organisatieveranderingsprocessen.
Vier jaar geleden ben ik hiermee gestopt om meer tijd aan mijn gezin te kunnen besteden en om samen met Auke ‘voor onszelf’ te beginnen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit het gezin waarin we geboren zijn, hebben we hiermee ervaring. Ik volg de ontwikkelingen in de dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking al jaren. Ik sta enthousiast achter de integratievisie van dit moment, maar vindt dat de uitwerking in de praktijk vaak helaas te wensen overlaat. Ik denk dat dit komt omdat het echt luisteren naar mensen vaak onvoldoende is, waardoor de menselijke maat ontbreekt. Ik ben met veel plezier betrokken bij het leven van een tiental mensen voor wie veel dingen in het dagelijks leven niet zo vanzelfsprekend zijn. Ik ben zuinig op mijn lijf en geniet van de mensen om mij heen en van het leven. Dat wens ik medewerkers en bewoners ook toe, dat ze zich vrij voelen om hun eigen keuzes te maken, nieuwe dingen te proberen en van elkaar en het leven genieten. Auke en ik noemen dat groeien en tot mijn voldoening groeit en bloeit er van alles op de boerderij! Nieuwsgierig? Kom maar langs!

Auke

Auke Kroondijk, aangenaam. Ik ben in 1957 geboren in de Knipe als eerste zoon. Tegenwoordig woon ik in Almere, samen met mijn vriendin Zyta. Na de HTS Leeuwarden heb ik Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU Twente. Als Technisch Bedrijfskundige heb ik gewerkt bij een opstartend bedrijf in de chipsector en in een fabriek van auto-onderdelen. Tot de opstart van Ruimzicht werkte ik als Financieel Manager en Management Accountant bij een grote fabriek in Almere.
De wens om zelf iets te ondernemen had ik al lang, dat het een woonwerkboerderij zou worden is voor mij ook een verrassing geweest.
Ik werk op Ruimzicht om de dagbesteding te ondersteunen, te zorgen voor het onderhoud van gebouwen en erf en voor het financieel beheer. Ik wil vooral de bewoners en dagbesteders iets mee laten beleven van het vrije en rijke leven ‘buiten’, waar ik zelf zulke goede herinneringen aan heb.