Hoe het begon

Written by Administrator on TPL_WARP_PUBLISH .

bodemonderzoek

De opzet van Boerderij Ruimzicht duurt lang. De stichting heeft het perceel gekocht in 2004 en sindsdien werken we er aan om onze plannen uit te voeren. Veel tijd heeft het gekost om de bestemming op het perceel aan te vullen met de woonbestemming via een artikel 19-procedure.

Na deze procedure heeft de gemeenteraad van Weststellingwerf voor een groot deel ingestemd met onze plannen. Architect Jacob Borren van BorrenStaalenhoef Architecten heeft de bouwplannen verder uitgewerkt en heeft er voor gezorgd dat de bouwvergunning in 2 fasen door de gemeente is afgegeven.

We hebben de schuur van de boerderij laten onderzoeken om te kijken of de fundering en het dak sterk genoeg was om op te knappen en te verbouwen.

De conclusie was dat het beter is om de schuur te slopen, het mooie voorhuis te behouden en de schuur opnieuw op te bouwen, zoals het was.

Een flinke storm heeft ook niet echt geholpen. Een paar wilgen konden zich niet staande houden. Hieronder een foto van de opruimwerkzaamheden.

opruimwerk
Bouwbedrijf Buiteveld uit Oosterwolde is nu doende met de bouw. Het hele bouwproject wordt geleid door Bert Sint Nicolaas van Sintell. De installaties worden gedaan door Installatiebedrijf Oosterveld uit de Blesse. De oplevering verwachten we aan het einde van dit jaar.

Auke en ik houden ons nu bezig met de inrichting van beide gebouwen, de keuken, verlichting, inrichting van de tuin en dat soort dingen.

Begin 2012 openen we dan onze deuren!